Code 2

December 20, 2009 at 8:40 am 3 comments

Haha, mok poser khai lok kejap. Nya duak ari jak bah, so ‘2’ lah.

18-12-09

Jumaat! Semayang aher kit ari ya, kompare ngan kitakorang di Kuching lah. And masjid terdekat? Well, oleh kerana hotel mekorang rah jalan masjid india, paham-paham lah masjid apa yang terdekat ya. Penoh li masjid ya, ninek laki and bapak aku semayang kat luar. Aku berjaya masok ke dalam dan nait ke atas. Haha.

The someone yang migang mic ya nyuroh off henpon, lam tiga bahasa, english, malay, and sik sure(sik tauk ku, yang pasti, nya india). So aku off lah. Then, khatib pun memulakan khutbah.

Buat seketika, terasa diriku seakan-akan berada di negara orang. Suddenly, I was in India. Haha. Sedara mara jaoh ku rami li jak lam ya. Khutbah pun bahasa ‘ya’. Blur abis ku nengar khutbah ya. Sikit jak ku paham, “Rasulullah” ngan “Rabiulawal”. Maybe ada lain gik perkataan yang aku mungkin paham, tapi dikaburi oleh slang nya itu. Though light was abundant, I sat in darkness. Haha, no offense. Jaik li aku, nganok moyang dikpun…

Then petang ya, kawan bapak ku ngantar mek orang ke 1utama. Bes li jak sia. There was a group of four performing on the lower level. Harmonica. Semuanya main harmonica. Sungguh indah bunyinya. Haha. Dari dolok bah ku suka nengar harmonica. rasanya dari aku dapat harmonica plastik time gik kecik dolok, tapi sik pande main. Aku suka, tapi jarang nengar urang main. Rasa nya ada someone main harmonica lam crita digimon nak? Haha. Sidak empat ya main lagu Keris Mas. lagu cuti-cuti malaysia ada juak…

Sik brapa jaoh dari sia, ada urang main piano and sax. Bes li jak. I looooooove alat music bertiup. Haha.

Then, kawan bapak aku ya ambik mek orang and antar ke ikea. Raon-raon kejap lam ya. After tha, nya ambik gik, embak pegi ke rumah nya, makan.

Dinner at DN’s crib. Sapa DN? DN ialah…

Dayang Nurfaizah. Hehe. Sigek famili peramah. Haha. Nyaman li jak makan kat rumah nya. I like the butter prawn. Udang ya dibersi bapaknya dolok bah. Ya ku suka. Aku sik suka udang nak gik bertaik rah blakangnya.

Then, after makan, talk-talk-talk, and etc, her father, a.k.a. kawan bapak aku, antar balit ke hotel. Sampe ke sia after 12.

19-12-09

nothing new…

Sampe di KLIA around 3 30 to 4 giya. Hang out till malam. Flight kol 8 55.

Then nya delay……………………

to 10

then nya delay again…………….

to 10 25

alu aher ku sampe homesweet home.

Annnnnnnnnnd I’m done. Malas ku nak naip agik. Haha. Boh lupak komen, sian ngan blog ku tok. Kedak sekda urang maca…

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

Epall Last post of 2009 (Poser…)

3 Comments Add your own

  • 1. nukilog  |  December 21, 2009 at 2:00 pm

    mari saya komen…

  • 2. Moon  |  December 21, 2009 at 5:56 pm

    Ng beslah dpt nangga music performance live..I miss going to KL for holiday.hehe.=)

  • 3. Sultan  |  December 24, 2009 at 7:52 am

    First time kluar dari sangkar nang best semua.
    Nasib aku bukan proboscis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


The Words From My Mind

Click and read the post below before kitakorang baca post-post yang lain. Peraturan!

Calendar…

December 2009
M T W T F S S
« Oct   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

The Newest 6 Posts,

LIMA BINTANG!!!!!

Arghh!

What in my mind

DISKO!!!

Hmm...

  • 2,783 times people visited this blog.

Check it out…


%d bloggers like this: