Bingong dan Ngantok

AKu bagaikan buih yang kecil, terapung di lautan internet yang luas. Anytime boleh pecah, tapi ku tetap juak teruskan surfing skati. Walaupun aku tok buih, and bukan surfboard. Tapi ku maseh dapat surfing. Singgah di pulau-pulau informasi yang bergelar website. Dah eh, sik betol agik dah palak ku sampe klaka gitok. Gus ku tido jak.

Goodnight.

Advertisements

June 15, 2010 at 2:38 pm Leave a comment

B*bi, ba*i, bab* oohhhh

Lirik penoh dah dibuang. Ku takut di bunoh fangirl bieber…

May 17, 2010 at 1:26 pm Leave a comment

Sejarah yang tercipta telah mencipta sejarah.

“She became Iceland’s first female Prime Minister on 1 February 2009, the world’s first openly LGBT head of government of the modern era.”

A.K.A. the first openly gay prime minister.

A.K.A.  Jóhanna Sigurðardóttir (Sik ku pande nak nyebut nya…)

Da dokumentari nak didiat ku tek meremind ku tentang benda tok.

Suratan atau kebetulan?

Entahlah. Tapi yang pasti, ompuan ya lah perdana mentri Iceland nektok.

And tauk nak apa yang berlaku kat Iceland nektok?

Sekian.

May 9, 2010 at 10:03 am Leave a comment

Celakhbesssssssss

Kejap maok kejap sik maok jak benda ya.

Mungkinkah masalahnya berasal dari mesinku ini?

Atau dari modemnya?

Atau dari Internet Service Provider ku yang dikenali sebagai Celcom Broadband?

Adakah ini takdir?

Adakah anda tahu bagaimana untuk menyelesaikan masalah ini?

Sila kongsikan bersama.

May 3, 2010 at 7:39 am Leave a comment

Oh Bumi.

Enggan melayan diriku lagi,

Kenak ku sekpat mukak efbi o? Pahal?

“Service Unavailable – DNS failure

The server is temporarily unable to service your request. Please try again later.

Reference #11.cd4b52cb.1272863519.3340497″

Ya dipadah nya ngan aku.

Kitakorang dapat sik? Mun dapat, retinya efbi ya bencik ngan akulah. Maybe sebab ku slalu gilak mukak. Maybe sebab ku jarang gilak mukak. Maybe sebab sebab. Sebabi. Dari tadik ku refresh. Sekda hasil.

Mun make proxy dapat bukak, tapi sekpat log in.

Oh Bumi.

May 3, 2010 at 5:18 am Leave a comment

Ofidian

Ular.

Tapi ya bukan topik post tok. Sekadar pengisi ruang kosong di bahagian ‘title’.

Topik post tok yang sebenarnya adalah,

Ku pun sik tauk. Ku nak molah post semata-mata pake ngisik benda tok ajak. Lamak sik diupdate.

Hehe.

He.

So, ya jak lah.

Sampe ku ada topik nak di klaka, or prasaan nak diluah, or pendapat nak dihebah, or isu kecik yang nak dieksagerat (exaggerate) ku.

Bye.

April 18, 2010 at 11:38 am Leave a comment

Gunong

Fuhhh! Sakit badan ku lepas nekik gunong marek. Bok Gunong Santubong. Lom gik gunong-gunong lain yang lebih tinggi kedak gunong eberes, kinabalu, tahan, etc…

Tapi ada sigek benda yang ku dapat belajar dari nekik gunong ya. Allow me to type in english. Haha.

Climbing to the top is tiring, but the view that you can see, wnd the pride that you’ll feel, and the accomplishment, will be the reward. And when you’re on top, try to stay there as long as you can, because going down will be really really painful.
The same thing can be applied to life.

January 17, 2010 at 3:26 am Leave a comment

Older Posts Newer Posts


The Words From My Mind

Click and read the post below before kitakorang baca post-post yang lain. Peraturan!

Calendar…

December 2017
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

The Newest 6 Posts,

LIMA BINTANG!!!!!

Arghh!

What in my mind

DISKO!!!

Hmm...

  • 2,783 times people visited this blog.

Check it out…